Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

409: ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ - ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΥΡΓΙΩΝ Ν. Δραμας

409:Π Η Γ Ε Σ Κ Υ Ρ Γ Ι Ω Ν - Π Η Γ Ε Σ Τ Ο Υ Α Γ Ρ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Σ Κ Υ Ρ Γ Ι Ω Ν Ν. Δράμας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ - Κολωνια

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: " ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΗΘΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΓΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ"

Προλεγόμενα:

ΚΥΡΓΙΑ, αρχαία Κρίφλα, πρώην ημιορεινός και ορεινός, προσφυγικός Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 γραφικών Συνοικισμών, που ατυχώς καταργήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή 1922 όλα τα ονόματα των χωριών των περιοχών μας άλλαξαν την ονομασία τους από οθωμανικά σε ελληνικά. .
Η αναφερόμενη ευρύτερη περιοχή του Κεφαλαρίου ονομαζότανε πρώην Μπουνάρ Μπασί.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ των Πηγών του Αγροκτήματος Κυργίων -ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ
Ο ξεριζωμένος και ταλαιπωρημένος μικτός λαός μας, διαφορετικής προέλευσης της Μικρασιατικής καταστροφής, που εγκαταστάθηκε στα Κύργια, υπήρξε ευγενικός, φιλότιμος, ειρηνικός, εργατικός με φιλοπατρία και ύψιστο αίσθημα φιλανθρωπίας.

Εμείς, οι Κυργιώτες, είμαστε οι πιο υπερήφανοι, ειρηνικοί άνθρωποι φιλανθρωπίας και δωρητές σε χιλιάδες κόσμο εντόπιους και ξένους με το πολυτιμότερο αγαθό του νερού σε συμπολίτες του Νομού μας και σε γειτονικό Νομό για δεκαετίες, χωρίς καιροσκοπικό κέρδος.

Το μίσος, ο φθόνος και αντιζηλία είναι μεγάλη εναντίον μας,για την προσφορα του πολυτιμότερου αγαθου, ενώ αποσύρουν το δικό μας όνομα και αναρτούν ένα προκλητικό, αλλότριο όνομα που μας θυμίζει τη συμφορά του Αιγαίου και το σκοπιανό.

- Ήδη το 1936 η Κοινότητα Κυργίων συγκατατέθηκε από τις Πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων, να ευρεθεί με την ευρύτερη ονομασία της περιοχής ΠΗΓΕΣ Κεφαλαρίου, πρώην Μπουναρ Μπασί μια κοινή συνεργασία και αλληλεγγύη για την προώθηση του πόσιμου ύδατος στα χωριά μας.

- Επίσης στις 20 Μαρτίου 1969 υπέγραψε η Κοινότητα Κυργίων με την Καβάλα ένα συμβόλαιο για να προωθηθεί από τις ΠΗΓΕΣ του Αγροκτήματος Κυργίων με την τότε ευρύτερη ονομασία της περιοχής με το όνομα Πηγές Κεφαλαρίου.

- Για τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες της Κοινότητας Κυργίων από το 1928 ως τώρα για την ανθρωπιά και φιλάνθρωπη προώθηση του πόσιμου νερού, της αξίζει η τιμητική διάκριση και ευγνωμοσύνη των πολιτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: www.kn-megalexandros.gr

ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ αντιμαχόμενες θέσεις άρνησης και ανάρτισης 4-6 αλλότριων, προκλητικών ονομάτων

Ενώ σε όλες τις περιοχές και τα χωριά μας άλλαξε η οθωμανική ονομασία σε ελληνική. Υπάρχει όμως και η άποψη αφηρεμένης ονομασίας από το λόφο της Μπουμπουνίστρας και για τις δικές μας Πηγές, που άλλοι θέλουν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς . Μια αναφορά πώς και πότε διάθεσαν για κοινή προώθηση οι φιλότιμοι, ειρηνικοί και φιλάνθρωποι Κυργιώτες. Η νέα παράλογη και προκλητική αλλότρια ονομασία χωρίς εδαφικό προσδιορισμό και χωρίς κατοχή Αγροτεμαχίων και χωρίς προεδρικό Διάταγμα που αναφέρεται προ της Μικρασιατικής καταστροφής, τότε που δεν υπήρχε Ελλάδα και είμασταν για εκατονταετηρίδες σκλαβωμένοι είναι προβοκατζια. Ασφαλώς κάθε αναφορά παρόμοιων αξιώσεων γειτονικών κοινοτήτων, μέσα στις δικές μας Πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων, μας θυμίζει κατοχικές βλέψεις, όπως το παράδειγμα του Αιγαίου και του Σκοπιανού.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο Δημάρχων;

Παρακαλουθούμε δύο αξιολύπητους Δημάρχους , που δεν είναι σε θέση να πουν τη σκάφη, σκάφη και τα σύκα, σύκα, και να αλληλοδιαμάχονται για αξίωση χρηματικών εισφορών για τις Πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων, με την ευρύτερη ονομασία της περιοχής Πηγές Κεφαλαρίου και ενώ μαζί με την αναφερόμενη ονομασία λέγεται ότι διαπραγμετεύονται, αλλά όταν όμως ό ένας Δήμαρχος βγαίνει μακριά από τη διαπραγμάτευση διατυμπανίζει στα ΜΜΕ την αφηρεμένη, προκλητική και απαράδεκτη ονομασία, ΒΟ... , που μας θυμίζει το σκοπιανό πρόβλημα και το Αιγαίο, ενώ όλες οι ονομασίες έχουν προσαρμοστεί μετά την Μικρασιατική καταστροφή και όμως συνεχίζει ο Δήμαρχος την άρνηση απάντησης των πολλαπλών Αιτήσεών μας, και της ανάρτησης των 8 πινακίδων προσανατολισμού των ΠΗΓΩΝ ΚΥΡΓΙΩΝ, αντί ευγνωμοσύνης, όρα παραδείγματα δραστηριοτήτων: 1928.1936, 1969, εδώ διαπιστώνεται μια απαρέδεκτη και αντιδημοκρατική θέση και συμπεριφορά Δημάρχου, που μας προκαλεί τον εντροπιασμό μας και τον εξοργισμό.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ στα δικαιώματά μας και τις αξιώσεις μας

Σύμφωνα με το απόσπασμα του διαγράμματος των Αγροκτημάτων ΚΥΡΓΙΩΝ, ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ είναι ευδιάκριτα φανερό και από τις Διανομές των Αγρ/των του έτους 1929, όπως ολοφάνερα καθορίστηκαν τα διοικητικά όρια ομόρων Αγρ/των το 1929 με προεδρικό Διάταγμα και τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα αμετάβλητα και δεν χωράει κανένα άλλο όνομα στις εσωτερικές μας υποθέσεις της Κοινότητας Κυργίων και πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κατά λάθος καταργήθηκε.
Όπως διαφαίνεται από το απόσπασμα διαγράμματος οι ΠΗΓΕΣ βρίσκονται εντος του Αγροκτήματος Κυργίων και των ορίων του γεωγραφικού προσδιορισμού της Κοινότητας Κυργίων και ορθώς ονομάζονται εδώ και χρόνια από τις επιχορηγήσεις της ΕΕ, του Υπουργείου Γεωργίας και του Δήμου ως αναγνώριση ως ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ , Πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων με εδαφική αναφορά και ευδιάκριτα όρια προς τα γειτονκά Αγροτεμάχια.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ήτανε η 20. Μαρτίου του 1969 για την Καβάλα του γειτονικού Νομού.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ με μια μικρή και συγκριτική ανάλυση. Αντί η Καβάλα να κάνει χρήση τα πλούσια θαλάσσια ύδατα για αφυδάτωση ύδατος, και για πόσιμο νερό και για τις ξενοδοχειακές μονάδες και για τον τουρισμό και γεωργία, όπως σωστά εφαρμόζεται πλούσια η αφυδάτωση στα νησιά και τις ακτές της Μεσογείου και στην Μάλτα, προτίμησε να υπογράψει ένα αποικιακό "κερδοσκοπικό" συμβόλαιο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κυργίων, εκεί όπου ανήκουν οι ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ, Πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων, με το διευρυμένο όνομα της περιοχής "Πηγές Κεφαλαρίου" , καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τη φυσική ομορφιά της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και της Ταυτότητάς μας, τότε που επικρατούσε στην Ελλάδα ένα απέραντο Νεκροταφείο του φόβου και της σιωπής.

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝΕ και είναι οι μελλοντικές επιπτώσεις

Οι συνέπειες αυτής της "ύποπτης", κερδοσκοπικής,αποικιακής σύμβασης που έλαβε χώρα κατά το διάστημα της δικτατορίας στην Ελλάδα, είναι τώρα, ότι ο ελληνικός λαός να διαμαρτύρεται για να εμποδίσει ιδιωτικοποίησεις των υδάτων, ενώ αυτή η αποικιακή σύμβαση της Κοινότητας Κυργίων με την Καβάλα έχει τα ίδια αποτελέσματα με το ξεπούλημα σε κερδοσκοπικές ιδιωτικοποιήσεις και οι Κυργιώτες έχουν λιγότερο νερό το καλοκαίρι και πίνουν μικτό και πανάκριβο νερό από γεωτρήσεις σε καρκινογόνες σωληνώσεις αμιάντου. Το άλλο τραγικό φαινόμενο είναι η κατάργηση του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 Συνοικισμών.
Το μισό χωριό υποφέρει, από ανέχεια, από φτώχεια, από την ερείμωση, από την μετανάσταση και από το δημογραφικό πρόβλημα, αντί της δημιουργίας πλουσιοπάροχων φρουτοπαραγωγικών και οπωροκηπευτικών αρδευτικών εδαφών.

Η ΚΑΒΑΛΑ μια όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, γειτονικού Νομού του Νομού Δράμας με προσφυγικό, ταλαιπωρημένο λαό της Μικρασιατικής καταστροφής.

Την 20.03.1969 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και πριν από πενήντα χρόνια, στο Δημαρχείο της Καβάλας και ανάμεσα στον τότε Δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Ευαγγελίου και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κυργίων, εκεί όπου ανήκαν οι Πηγές Κυργίων, ονομαζόμενες με το γενικό όνομα της Ευρύτερης "περιοχής Πηγές Κεφαλαρίου", πρώην Μπουνάρ Μπασί, υπογραφηκε το συμβόλαιο παραχωρήσεως του νερού των πηγών Κεφαλαρίου, Πηγές Κυργίων ( Μπουναρ Μπασί) στο Δήμο Καβάλας. Σε εκείνην την ιστορική "αποικιακή" σύμβαση και κατά την υπογραφήν παρευρέθη σαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ.Α. Λαγανάς οι Νομικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας και της Κοινότητας Κυργίων κ.κ. Κων Μυλωναδάκης και Κλεόδ, Κολιόπουλος και Ιωάννης Εμμανουηλίδης, ο συντάξας τα συμβόλαια συμβολιαοιγράφος Καβάλας κ. Αγγελίδης και οι κληθέντες μάρτυρες κ.κ. Μίχος Παπαδόπουλος Καπνέμπορος και Σάββας Κυριακίδης Πρόεδρος Κοινότητος Κρηνίδων. Μάλιστα όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν από την υπογραφή του συμβολαίου. Πηγή: Πρωϊνή της 21ης Μαρτίου του 1969. Ευχαριστούμε συμπολίτη μας για την αποστολή του κειμένου και της φωτογραφίας,.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ οι συλλογικές, γραπτές μας Αιτήσεις στην Τ.Α. και το Δήμο;

" Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα" Αλβέρτος Αϊνστάιν (1879-1955).

- Διότι οι τοπικοί μας εκλεγμένοι και υποψήφιοι του Devide et Impera,υπόκεινται στην άρνηση από αδυναμία να διαχειριστούν μία ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν αντέχουν. Ακόμα δεν είναι σε θέση να περιγράψουν την αλήθεια και την υποχρέωση αποκατάστασης ζημιών στους πολίτες λόγω υπαιτιότητας του Δήμου και ούτε απαντούν σε Αιτήσεις πολιτών και εξώδικες δηλώσεις.
Γνωρίζουμε από χώρες της ΕΕ με πολλαπλές και ύποπτες διασυνδέσεις και διαφθορές και αναπάντητες Αιτήσεις και ερωτήματα , γιατί στις δικές μας Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να είναι αλλιώς;. Η άρνηση και ή έλλειψη σεβασμού απουσιάζει μεταξύ μας. -Ο σεβασμός είναι βασικό συστατικό στοιχείο που χρειάζεται κάθε πολίτης και κάθε κοινωνία, μικρή ή μεγάλη για να προοδεύσει. Ο σεβασμός είναι πολιτισμός. και τον βρίσκεις στην παιδεία. Δεν μαθαίνουμε να σεβόμαστε ούτε καν τον ευατό μας.
- Ο εγωκεντρισμός δεν μας βοηθαέι. Και δυστυχώς τον έχουμε μπόλικο. Η έλλειψη σεβασμού είναι εμφανέστατη παντού. Από την πολιτική ζωή, το καφενείο και το κάπνισμα μέχρι το σχολείο. Και δεν σταματά μόνο στους συνανθρώπους μας ...
- Η άρνηση στις καταχωρημένες, αλλά αναπάντητες Αιτήσεις μας, είναι ένας μηχανισμός, ο οποίος λειτουργεί ασυνείδητα και έχει ως αποτέλεσμα το άτομο, ο πρόεδρος, ο δήμαρχος ο σύμβουλος, ο συνοδοιπόρος να αρνείται την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που προέρχονται από την εξωτερική πραγματικότητα. Και ασφαλώς καλά θα κάνουν μελλοντικά να μην ανακαινούν, δηλητηριάζουν και βλάπτουν την συμφιλίωση, συσπείρωση, αλληλεπίδραση και συνεργασία των ενδιάμεσων ανθρώπινων σχέσεων, όπως την προκλητική παρουσίαση και απερισκεψία, με τα αρνητικά πρότυπα Αιγαίο και σκοπιανό. - Η άρνηση ως μηχανισμός άμυνας δεν κάνει διακρίσεις εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους. Η αντίδραση αυτή έχει τις ρίζες στον εγωκεντρισμό του παιδιού και βασίζεται στην θεώρηση ότι "αν δεν το παραδεχθώ τότε δεν συμβαίνει".
Οι περισσότεροι άνθρωποι υπόκεινται στην άρνηση από αδυναμία να διαχειριστούν μια ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν αντέχουν. - " Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις δείχνει την παιδεία μας όχι τα πτυχία που έχουμε".
- Τι ωφελεί κύριε Δήμαρχε και εκλεγμένοι και υποψήφιοι του τόπου μας, να καταργείτε τις οχτώ πινακίδες προσδιορισμού των Πηγών και του Αγροκτήματος Κυργίων, που για την τοποθέτησή τους προηπήρχαν, Αιτήσεις αναπάντητες, Αιτήσεις με τακτυή ημερομηνία,, ενημέρωση, σιωπή σας, αποδοχή και μολαταύτα απόσυρση και στο ίδιο μέρος μια αλότρια, προκλητική πινακίδα με διχαστικό προορισμό που μας θυμίζει το Αιγαίο και το σκοπιανό;
- Και ετούτη την αχαριστία την επισημάνουν και άλλοι: " - "Η αχαριστία είναι ανέκαθεν σημάδι αδυναμίας. Δεν γνώρισα ποτέ πραγματικά ικανούς άνδρες που να ήταν αχάριστοι" Johann Wolfgang von Goethe.

- Το ότι στις τοπικές μας αυτοδιοικήσεις και συνενώσεις δεν υποστηρίζουμε, τι τραγικό όμως, την αλληλεπίδραση, αλληλεγγύη, συσπείρωση είναι ότι όταν επιδιώκεται μια τοπική ανάπτυξη Τ.Α. , τότε αυτόματα άθελα ή ηθελημένα υποβαθμίζεται μία άλλη Τ.Α., συν της πατρίδας μας της υπερβολής και των υπερθετικών, του εγωϊσμού της νοοτροοπίας, της εκδίκησης, του φθόνου,του μίσους, της αντιλογίας, αντίδρασης και της άρνησης. Μην ξεχνάμε ότι ολοι πόλεμοι των Ελλήνων μεταξύ τους ήτανε Αιτία η κατοχή γειτονικών εδαφών, που ακολούθησε ο πόλεμος και η καταστροφή, 480 π.Χ., 413 π.Χ. 409 π.Χ. κλπ. Ας προβληματισθούμε παραγωγικά από την ιστορία μας για τη διόρθωση των κακών κειμένων.
- Μην ξεχνάμε, αν αποδεχθούμε, ότι η κατάργηση του ημιορεινού και ορεινού Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου ήτανε και είναι καταστροφική, βλέπουμε ότι αλλιώς λειτουργούσαν στην Μεγάλη Ελλάδα τα κράτη-πόλεις.. "Τα πλούτη και η ανεξαρτησία των οικισμών, που αναπτύχθησαν εξαιτίας της ελληνικής αντιπάθειας και αντιστροφή εναντίον καθε συγκεντρωτισμόυ, δημιούργισαν ένα πνεύμα της ανταγωνιστικότητας με το γνωστό ρητό " αει αριστεύειν" - πάντα αριστεύει ο καλύτερος- ευδοκίμησε παραγωγικά επίσης στον συναγωνισμό των εμπορικών πόλεων της Σικελίας, για την ισχυρότερη αρχιτεκτονική και την πολυτιμότερη τέχνη"
Δεν πρέπει να αντιδρούμε, σήμερα, μόνο σε ό,τι μας πλήγει σε προσωπικό επίπεδο. Πρέπει να έχουμε το σθένος να υποστηρίζουμε τις αρχές μας οποτεδήποτε χρειαστεί.
- Κάποια στιγμή πρέπει να σταματά το βόλεμα της αυτοδικαιολογίας και ο καθένας να υπερασπίζεται την ηθική του αν έχει και να κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει.

ΚΥΡΓΙΑ -ΚΕΦΑΛΑΡΙ- ΠΗΓΕΣ - ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

- Η ευρύτερη περιοχή με την ονομασία Κεφαλάρι περικλείει μόνο το Δημοτικό διαμέρισμα, τοπικής κοινότητα Κεφαλαρίου που συνδέεται οδικά διαμέσου της κεντρικής αρτηρίας Δράμας-Καβάλας με έναν ασφαλτοστρωμένο, ηλεκτροδοτημένο δρόμο προς το Κεφαλάρι που βρίσκεται επι του ποταμού.
- Συχνά αναφέρεται λανθασμένα το Κεφαλάρι ως ευρύτερη περιοχή με Πηγές Κεφαλαρίου, ενώ στο Κεφαλάρι επι του ποταμού δεν υπάρχουν Πηγές, επίσης και όλα τα εστιατόρια και καφέ χρησιμοποιούν σωστά τη λέξη ποταμός, Riever κλπ. - Η λανθασμένη αναφορά ως Πηγές Κεφαλαρίου έχει ως αποτέλεσμα.
α) τον αποπροσανατολισμό των επισκεπτών και τουριστών
β) τον αθέμιτο ανταγωνισμό και
γ) την άνιση μεταχείριση και διάκριση
δ) τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης λόγου, γραπτώς και προφορικώς, αυτό θα πει απαγόρευση της ελευθερίας έκφρασης του λόγου, για την ονομασία των Πηγών Κυργίων του Αγροκτήματός μας.
ε) την βίαιη και χωρίς ενημέρωση καταστροφή ή αφαίρεση των 8 πινακίδων προσδιορισμού των Πηγών Κυργιων, ενώ αφαίρεσαν τις πινακίδες του τόπου μας και τώρα ανάρτισαν αλλότρια, προκλητική πινακίδα.
ζ) ανάμειξη άλλων τοπικών κοινοτήτων αυταρχικά στις εσωτερικές μας υποθέσεις και κατάργηση του ονόματος της τοπικής μας κοινότητας και των δικαιωμάτων μας στα γεωγραφικά και διοικητικά μας όρια, καταχωρημένα με προεδρικό διάταγμα.

-Οι πηγές του Αγροκτήματος Κυργίων βρίσκονται στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια των Κυργίων και τα όρια αρχίζουν, βλέπε διάγραμμα, από την αφετηρία Κεφαλάρι, ενδιάμεσα Αγιο-Νεκροταφείο,προς ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ, μια ασφαλτοστρωμένη αρτηρία, χωρίς ηλεκτροφώτιση και περαιτέρω η αρτηρία οδηγεί διαμέσου των Πηγών προς τα Κύργια, και χωρίς πινακίδες προσδιορισμού προς τις Πηγές Κυργίων, και περαιτέρω προς τα Κύργια, ενώ όλη η τριγύρω περιοχή ανήκει στην Κοινότητα Κυργίων.

-Άλλωστε η αναφορά ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ, Αγρόκτημα Κυργίων είναι κατεγεγραμμένη στις επιχορηγήσεις της ΕΕ, του Υπουργείου Γεωργίας και του Δήμου.
- Το ζήτημα του ονόματος των ΠΗΓΩΝ ΚΥΡΓΙΩΝ, που είναι η Πολιτιστική μας Κληρονομιά και τη ταυτότητα της Κοινότητας Κυργίων, έχει οριστικά διευθετηθεί και παραμένει ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ .
Προς τούτο ενημερώθηκε ο Δήμος Δοξάτου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και το Υπουργείο Εσωτερικών.
www.kn-megalexandros.gr
Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
info@kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο